Orde: Passeriformes
Spotlijsters Familie: Mimidae



Spotlijsters zijn vrij grote vogels die op een wat verlengde uitgave van lijsterachtigen lijken. Ze hebben een lange staart.

Ze zijn erg territoriaal en verdedigen hun territorium fel tegen roofdieren, die ze zelfs aanvallen en pikken bij bedreiging.

Hun nesten zijn komvormig en in bomen of struiken gebouwd. Het legsel bestaat uit 2 tot 5 eieren en wordt door het vrouwtje bebroed.

                                                  
(klik op het plaatje om naar de soort te gaan)