Orde: Charadriiformes
Meeuwen Familie: Laridae


Meeuwen zijn in groepen levende zeevogels met lange vleugels en zwemvliezen tussen de tenen. De geslachten zijn gelijk. Ze zijn groter en steviger dan de meeste sterns, met bredere, stompere vleugels. Sommige soorten hebben in de winter een witte kop met grijsbruine vlekken (wintervlekking). Juvenielen en onvolwassenen zijn eerst bruin, bij de grotere soorten bereiken ze in 3 tot 4 jaar het volwassen kleed.

Veel soorten zijn aaseters. Vaak leven ze in luidruchtige broedkolonies, op kliffen of vlakke grond nabij de zee of in het binnenland.

         
         
         
         
                                                                                                                 
(klik op het plaatje om naar de soort te gaan)