Orde: Charadriiformes
Jagers Familie: Stercorariidae


Jagers zijn donkere meeuwachtige zeevogels met een licht gehaakte snavel. De geslachten zijn gelijk. Juvenielen en onvolwassenen zijn zeer variabel. Ze lijken op juvenielen en onvolwassenen van grote meeuwen maar ze zijn gebandeerd op de onderdelen, met lichte randen aan de mantel en staartveren, witte vleugelvlekken, meer of minder verlengde middelste staartpennen en meer gehoekte vleugels.

Het zijn piraten: ze achtervolgen andere vogels tot ze voedsel uitbraken, veel vasthoudender dan meeuwen.

Ze broeden op woeste hoogvenen en toendra. Tijdens de trek zijn ze langs kusten (soms verdwaald naar het binnenland), in de winter zijn ze op zee.

                                  
(klik op het plaatje om naar de soort te gaan)